Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Policija publicē svarīgu atgādinājumu iedzīvotājiem

© F64

Vakar saņēmām informāciju, ka Olaines pagastā, Medemciemā ap pulksten 9.00 no mājas izgājusi kāda 1934.gadā dzimusi sieviete, kas devusies mežā ogot un līdz pēcpusdienai nav atgriezusies mājās.

Tuvinieki, nevarot sazināties ar sievieti, sāka bažīties, ka varētu būt atgadījies kas slikts un ziņoja policijai par mežā pazudušu personu.

Ņemot vērā, ka sākoties aktīvam ogošanas un sēņošanas laikam, arvien biežāk bijusi nepieciešama palīdzība mežā apmaldījušos cilvēku atrašanā, nekavējoties tika uzsākta sievietes meklēšana.Ap pulksten 17.30, kā šādos gadījumos ierasts, Valsts policija piesaistīja Nacionālo Bruņoto spēku helikopteru, lai meklēšanu varētu organizēt arī no gaisa. Savukārt meža masīvu pārmeklēja kopā aptuveni 30 cilvēki - Valsts policijas un pašvaldības policijas darbinieki, zemessargi un kinologi.

Ap pulksten 20.00 ar kinologa palīdzību bezvēsts prombūtnē esošā sieviete veiksmīgi tika atrasta. Taču liels bija sievietes pārsteigums, kad uzzināja, ka vairāku stundu garumā norisinājusies viņas meklēšana - sieviete nebija apmaldījusies, bet gan visu šo laiku lasījusi meža veltes.

Par laimi, šajā gadījumā viss atrisinājies veiksmīgi un neviens nav cietis, tomēr, dodoties mežā, policija aicina ievērot piesardzību un jau iepriekš parūpēties, lai esat vienmēr sazvanāms. Dodoties mežā, noteikti pabrīdiniet savus tuviniekus cik ilgu laiku plānojat tur atrasties un uz kādu mežu dodaties.

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārdzīvojumiem, policija aicina ikkatru iepazīties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sagatavotajiem drošības padomiem, dodoties mežā.