Atbalsta pasākumu iedzīvotāju integrēšanai darba tirgū

Īstenojot Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektus, kas paredz kompleksus atbalsta pasākumus iedzīvotāju integrēšanai darba tirgū, projekta īstenotājiem būs jāinformē arī par projekta īstenošanas laikā konstatētu neatbilstoši veiktu izdevumu uzskaiti.

To paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos par darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" apakšaktivitāti "Kompleksi atbalsta pasākumi iedzīvotāju integrēšanai darba tirgū".

Noteikumos arī precizēts atbalstāmo darbību loks, kuru īstenošanai var piemērot uzņēmuma līguma izmaksas, kā arī ikmēneša finanšu atlīdzības princips bezdarbniekiem, ieviešot samaksas aprēķinu proporcionāli nostrādātajam laikam.

Jau ziņots, ka iedzīvotāju integrēšanai darba tirgū no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta tiks ieguldīt 15,224 miljoni latu.

Eiropas Sociālā fonda finansējums ir 12,94 miljoni latu un valsts budžeta finansējums - 2,28 miljoni latu. Plānotais finansējums apakšaktivitātes īstenošanai 2009.gadā ir 2 miljoni lati.

Projekta izmaksās iekļautas atlīdzības, iekšzemes komandējumu un darba braucienu izmaksas, pasta, telefona un citu sakaru pakalpojumu izmaksas, komunālo pakalpojumu izmaksas, telpu īres un nomas izmaksas, biroja preču un inventāra izmaksas.

Noteikumu mērķis ir sniegt atbalstu iedzīvotāju motivācijas un konkurētspējas darba tirgū paaugstināšanai.

Paredzēts, ka atbalstu saņems gandrīz 14 000 sociālas atstumtības riskam pakļauto cilvēku.

Kompleksie atbalsta pasākumi paredz speciālistu konsultācijas, grupu nodarbības, ierastās vides maiņu, higiēnas nodrošināšanu, pasākumus atkarības problēmu risināšanai, darba prasmju attīstīšanu un citas aktivitātes, lai palīdzētu šo mērķa grupu cilvēkiem iekļauties darba tirgū.

Tāpat projektā tiks piedāvāta iespēja apgūt nepieciešamās darba prasmes un iemaņas, īslaicīgi strādājot pie darba devēja. Tas nozīmē, ka, piemēram, četras dienas nedēļā šiem cilvēkiem būs iespēja darba vadītāja uzraudzībā strādāt algotā darbā, bet piektajā dienā - saņemt individuālas speciālistu konsultācijas, piedalīties grupu darbā, saņemt praktisku apmācību darba vietā un tamlīdzīgi.

Savukārt personas ar atkarības problēmām un viņu ģimenes locekļi varēs iziet ģimenes terapijas kursu motivācijas un izturības atgūšanai, lai veiksmīgi integrētos darba tirgū. Tāpat šiem cilvēkiem paredzēta virkne pasākumu atkarības problēmu risināšanā - ārsta palīdzība, noturības stiprināšana, motivācijas programmas.

Plānots, ka pēc atbalsta saņemšanas vismaz 35% projektā iesaistīto personu iekļausies darba tirgū.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais