Lokomotīves uztic Abramam

EDGARS ABRAMS, kura līdzšinējā karjera liek gaidīt vēl daudzas ziņas saistībā ar šo cilvēku © Publicitātes foto

Valsts a/s Latvijas dzelzceļš (LDz) apstiprinājis Edgaru Abramu par sava meitas uzņēmuma SIA LDz Ritošā sastāva serviss jauno valdes priekšsēdētāju.

Visām LDz lokomotīvēm jānovēl ritēt tik raiti, kā to pa savu dzīves ceļu darījis jaunais LDz ritošā sastāva uzturēšanas uzņēmuma vadītājs. LDz pārvaldes darbinieku korpusam viņš pievienojies tikai šogad un līdz šim tur bija Nekustamā īpašuma direkcijas Komercdarbības daļas vadītāja vietnieks. Pirms tam viņš bijis valdes loceklis vairākos privātos nekustamo īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumos, tāpēc karjeras pavērsiens uz LDz bija visai lēzens. Viņa tagadējā pievēršanās lokomotīvju un citu nopietnu transporta līdzekļu apkalpošanai liek atcerēties, ka arī iepriekš viņš spējis darbības jomas mainīt visai krasi.

Par 1968. gadā dzimušā E. Abrama karjeras pirmo pieminēšanas vērto punktu jāuzskata Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālā iestāde. Vēlāk viņš strādājis SIA Jelgavas koģenerācija. Publisku atpazīstamību E. Abramam deva 2011. gadā iegūtā Latvijas Basketbola līgas direktora vieta. Kopš tiem laikiem sākuši krāties viņa publiskie izteikumi, kādiem var atrasties gan dedzīgi piekritēji, gan ne mazāk asi noliedzēji. Piemēram, hokeja fani varētu arī nepiedot viņam izteicienu, kādu viņš 2013. gadā pauda jau ar iepriekšēju atvainošanos: «Pats spēlēju hokeju, taču, manuprāt, hokejs nav Latvijas sporta veids. Lai man piedod hokejisti, vienkārši nevaram to atļauties. Tam jābūt elitāram sporta veidam 300-500 bērniem.»

Paralēli viņš publicējās arī kā Latvijas Reģionu apvienības aktīvists un par to iekļuva 2014. gada 4. oktobrī notikušo 12. Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstos, bet ne Saeimā. Apmēram pirms gada prese par viņu ziņoja šādi: «Partijas Rīgas nodaļas vadītājs Edgars Abrams uzskata, ka nopietni jāizvērtē Saeimā iekļuvušo pārstāvju darbs un, iespējams, jāmaina frakcijas vadība.» Lūk, ar kādu enerģiju E. Abrams ir gatavs bīdīt lokomotīves gan politikā, gan pa dzelzceļa sliedēm.

Jauns LDz Ritošā sastāva servisa valdes priekšsēdētājs kļuva vajadzīgs tāpēc, ka iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga kļuva par cita LDz meitas uzņēmuma LDz Cargo valdes priekšsēdētāju. LDz Ritošā sastāva servisa valdē darbu turpina Sergejs Karpačovs, Ivars Rullis un Ivars Pāže.



Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais