Policija aiztur negodīgu pusdienotāju

© pixabay.com/ Valsts policija

Vakar, 13. jūlijā, vēlu vakarā Rīgā, Slokas ielā kāds vīrietis iegājis ēstuvē un pasūtījis picu.

Uz oficiantu jautājumu par apmaksas veidu, vīrietis apgalvojis, ka maksāšot skaidrā naudā. Pēc maltītes vīrietis ilgi vilcinājies ar apmaksu, līdz nolēmis doties prom, nesamaksājot. Ēstuves darbinieki piegājuši pie vīrieša un atgādinājuši, ka viņš nav samaksājis. Uz to vīrietis atbildējis, ka viņam nav naudas un viņš nemaz neesot grasījies maksāt. Darbinieki izsauca policiju.

Notikuma vietā ieradās Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri 1970. gadā dzimušo vīrieti turpat ēstuvē aizturēja. Aizturētais jau iepriekš sodīts par krāpšanām nelielā apmērā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu likumpārkāpumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Šis gan nav vienīgais gadījums, kad šovasar aizturēti cilvēki, kas darbojās pēc līdzīgas shēmas. Jau jūlija sākumā ziņojām par gadījumu, kad tika aizturēts vīrietis, kurš regulāri apmeklēja restorānus un par maltītēm ļaunprātīgi nemaksāja. Tāpat konstatēti arī gadījumi, kad ēdiens pasūtīts uz mājām un nav veikta apmaksa.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.