BRĪDINA: Jūrā pie Bernātiem atkal veidojas bedres

© F64

Kā sociālā tīkla facebook lietotāja brīdina, ka jūrā pie Bernātiem atkal veidojas bedres. Pieredzējuši ūdensprieku baudītāji norāda, ka peldētājiem jābūt ļoti uzmanīgiem, vēsta "Liepājniekiem.lv".

Pirms diviem gadiem, 11.augustā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņoja, ka plkst.21.59 tika saņemta informācija, ka Nīcas novada Nīcas pagasta Bernātos divi cilvēki - vīrietis un sieviete - peldoties pazuduši jūrā. Ar viņiem kopā peldējusies arī 13 gadus vecā sievietes meita, kura pašas spēkiem izpeldējusi krastā. Toreiz policija apstiprināja, ka abi noslīkušie bijuši Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers.

Arī šoreiz sociālo tīklu lietotāji brīdina, ka pie Bernātiem atpūta jūrā var beigties traģiski. Verners Bokums, kas ūdenspriekus Nīcas novada pludmalēs bauda regulāri, apstiprina - peldētājiem lielos viļņos jābūt uzmanīgiem, vēsta "Liepājniekiem.lv".

Viņš skaidro, ka, vējam nākot iesāniski no Palangas, veidojas zemūdens straumes, kas ar viļņiem izsit bedres. Pieredzējušais peldētājs arī stāsta, ka pieredze rāda, ka baudīt viļņus jūrā visdrošāk ir tad, ja ūdenī neiet dziļāk par jostasvietu. Tādā gadījumā arī, trāpot kādā bedrē, ūdens nekad nebūs pāri galvai.

Vēl viena lieta, no kā Nīcas novada piekrastē jāuzmanās, ir baļķi, kas nobiruši no kravas kuģiem. Pēc vētrām tādi bieži redzami, izskaloti krastā. “Viļņos ne vienam vien vietējam ir sanācis ar tādu baļķi kārtīgi dabūt pa pieri,” zina teikt V. Bokums. Un apdullinātam var gadīties visādi. Paejot zem ūdens, vilnis apgāž otrādi un “nevar vairs saprast, kur augša, kur apakša”.

Jūra pie Bernātiem katru vasaru paņem kāda atpūtnieka dzīvību, tieši tāpēc tiek atgādināts, ka šeit atpūšoties jābūt īpaši uzmanīgiem.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.