TEHNOLOĢIJAS: Modernas ierīces košākai vasarai

© Ilustratīva bilde

Vasara ir ceļojumu, festivālu un pārgājienu sezona. Kamēr citi tehniku noliek malā, lielākā daļa izvēlas to izmantot gudri, lai notikumus izbaudītu ērtāk un pilnīgāk.

Taču, atpūšoties dabā, jārēķinās ar dabas untumiem. Kuram vasaras mīļotājam gan nav gadījies šķendēties par smiltīm, kas pamanījušās iekļūt mobilā telefona vissīkākajās spraudziņās, vai žāvēt mobilo telefonu ar fēnu, jo, baudot ūdens priekus, draugu raidītā šļakata to izmērcējusi pavisam slapju. Lattelecom un Latvijas mobilā telefona speciālisti iesaka ierīces košākai un droškai vasarai.

*

Autovadītāju drošībai

Tiem, kuri dodas ceļā ar automašīnu, noderēs ceļa videoreģistrators - pievienots pie auto vējstikla, tas video formātā palīdzēs fiksēt visu uz ceļa notiekošo. Piemēram, Garmin Dash Cam 35 ar platleņķa objektīvu saglabā visu braucienu 1080 p vai 720 p izšķirtspējā, pievienojot laika un atrašanās vietas datus video informācijai.

*

Ūdens un triecienizturīgais vāciņš telefoniem

Šis aksesuārs būtu ļoti noderīgs teju ikvienam viedtālruņa lietotājam, kurš vēlas izvairīties no viedtālruņa samērcēšanas vai sasišanas. Pateicoties Premium aizsargslānim, kas veidots pēc militārajiem standartiem, vāciņš pasargās no ūdens, kritieniem no 1-8 metru augstuma, kā arī skrāpējumiem, liekot mobilajam telefonam izskatīties kā jaunam. Šis vāciņš lieliski noderēs, dodoties garos, bīstamos pārgājienos, lai nevajadzētu rūpēties par telefona pieskatīšanu.

*

Ūdens un putekļu drošs

Kompaktais ārējais akumulators FreePower Active ir ideāli piemērots aktīviem cilvēkiem. To var paņemt līdzi sporta zālē, pie dabas vai pat rīta skrējienā. Mīkstais apvalks mazina trieciena ietekmi kritiena gadījumā, bet gumijas vāciņš blīvi noslēdz pieslēgvietas, lai tajās neiekļūtu ūdens. Tādēļ šim akumulatoram nekaitē ne mitrums, ne putekļi. Ar 2200 miliampērstundu papildu jaudu pietiek, lai viedtālrunis kalpotu vēl vismaz par dienu ilgāk, tāpēc FreePower Active būs noderīgs palīgs nedēļas nogalēs pie jūras vai mūzikas festivālos.

*

Ērtākai pašbildēšanai

Ērtākais un drošākais veids, lai uzņemtu pašbildes un iemūžinātu svarīgos dzīves mirkļus, ir fotografēt, izmantojot pašbildes statīvu. Tā lietošana ir itin vienkārša - ar kabeļa palīdzību pieslēdzies pie telefona, nospied pogu uz statīva roktura, un foto ir gatavs. Statīvu var ērti pagarināt atkarībā no attāluma, kādā vēlies veikt foto uzņēmumu. Lai padarītu bildes vēl krāsainākas un vasarīgākas, pašbilžu statīvu var izvēlēties neierastās krāsās, piemēram, rozā, zaļā vai zilā.

*

Akumulators diviem

USB ārējais akumulators noderēs gan tuviem un tāliem ceļojumiem, gan festivāliem un vairāku dienu pārgājieniem. Piemēram, ARCAS V31 lādētājs - akumulators ar diviem USB portiem vienlaikus ļauj uzlādēt divas iekārtas. Tas neļaus palikt bez savstarpējās saziņas iespējām, iespējas nofotografēties vai piedzīvot nepatīkamus brīžos ceļojuma laikā, kad svešā vietā izlādējas telefona vai planšetes baterija un jāpaliek bez kartes un GPS. USB ārējais akumulators noderēs arī ikdienā.

*

Trokšņu slāpētājs

Savukārt tiem, kuriem mūzikas klausīšanos mēdz traucēt apkārtējie trokšņi, noderēs fona troksni bloķējošas austiņas, piemēram, Beats Solo2 Wireless Headphones. Tās ir izcili piemērotas lidojumam vai sabiedriskā transporta pārbraucieniem, lai nebūtu jāklausās blakus sēdētāju sarunās, bērna raudāšanā vai vienkārši izbaudītu labu mūziku vai filmu.

*

Vieds palīgs uz rokas

Aktīvā dzīvesveida piekritējiem neiztikt bez viedpulksteņa, kas seko līdzi distancei, tempam, laikam un citiem parametriem, turklāt atļauj savus rādītājus salīdzināt ar citiem. Piemēram, Garmin Forerunner 235 ierīce ir piemērota ne tikai skrējējiem, bet noderēs arī ceļojumā. Tā atbalsta GPS un GLONASS satelītu tīklus, ļauj sacensties ar draugiem un ģimenes locekļiem iknedēļas noieto soļu skaitā un skriešanas izaicinājumos, kā arī spēj sniegt laika apstākļu prognozes un viedos ziņojumus.

*

Ūdensizturīgās austiņas

Tiem, kas ir iecienījuši mūziku klausīties vienmēr un visur, noteikti noderēs ūdensizturīgās austiņas, piemēram, Scorpion In-Ear Pro stereo Bluetooth Cellularline. Austiņām ir gumijas pārklājums, kas aizsargās no ūdens, sviedriem un jebkāda cita šķidruma, kas parastajām austiņām rada bojājumus. Pateicoties īpašajam materiālam, tās ir neiedomājami vieglas un fleksiblas, tāpēc lieliski pieguļ ausīm un būs teju nemanāmas kabatās.



Latvijā

Lielākais izaicinājums gan interaktīvo azartspēļu nozarei, gan arī valstij, ir ēnu ekonomikas īpatsvars - Latvijā interaktīvo jeb "online" azartspēļu nozarē tas ir būtiski lielāks nekā kaimiņvalstīs, aģentūrai LETA pauda Latvijas Interaktīvo azartspēļu biedrības (LIAB) valdes locekle Līga Līce.

Svarīgākais