Shortcut aizrauj ar iespēju daudzveidību – labākie seriāli, filmas, pārraides

LIELISKS SATURS. «Shortcut ir produkts, par ko cilvēki ASV var vēl tikai sapņot. Tas izceļas gan ar plašu iekārtu atbalstu, gan lielisku saturu,» norāda Lattelecom Korporatīvās attīstības departamenta direktore Kerli Gabriloviča. Tam piekrīt arī Positivus festivāla rīkotājs Ģirts Majors, TV un radio personība Gustavs Terzens un rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs © F64

TV pārraižu, filmu vai seriālu skatīšanās noteiktā laikā, sēžot dīvānā ar pulti rokās, mūsdienu skatītājam vairs nešķiet ērta. Cilvēki vēlas redzēt savām interesēm atbilstošu saturu sev vēlamā laikā un vietā.

Sekojot līdzi šīm tendencēm, Latvijas vadošais interneta un televīzijas uzņēmums Lattelecom ir izveidojis izklaides platformu Shortcut (www.shortcut.lv), kas piedāvā ekskluzīvas tiešraides, labākos seriālus un filmas, kā arī 50 pasaules iecienītākos TV kanālus. Īpaši padomāts arī par bērnu auditoriju. Shortcut ir iespēja noskatīties arī filmas, kas tikko gozējušās kinoteātros. To visu iespējams skatīt populārākajās iekārtās, tostarp mobilajos tālruņos un planšetēs.

Katra gaumei

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis akcentē: «Savulaik mēs izstrādājām un izpildījām ambiciozu plānu - radīt Latvijā ātrāko internetu un plašāko WiFi tīklu. Shortcut izstrāde ir loģisks nākamais Lattelecom attīstības solis, jo mēs esam pārliecināti, ka arī mūsu televīzijai, tāpat kā ātram internetam un WiFi, ir jābūt pieejamai it visur. Tai ir jābūt ērtai un viegli baudāmai.»

Jaunās platformas saturu veido trīs galvenie bloki - Shortcut Films, Shortcut Premiere un Shortcut TV. Shortcut Films iekļauti labākie seriāli, raidījumi (gan pašmāju, gan ārvalstu), ekskluzīvas tiešraides no lielākajiem notikumiem Latvijā un pasaulē, kā arī aizraujošs saturs bērniem. Shortcut Premiere sadaļā atrodamas jaunākās filmas, kas nesen rādītas kinoteātros, savukārt Shortcut TV skatāmi 50 pasaules top televīzijas kanāli.

Shortcut TV kanāli ir pieejami oriģinālvalodā, Shortcut Films un Premiere: filmas, seriāli - oriģinālvalodā, kā arī liela daļa ar tulkojumu latviešu un krievu valodā. Savukārt viss bērniem domātais saturs ir ierunāts latviešu valodā, taču ir iespējams to arī klausīties un skatīties oriģinālvalodā, jo nav noslēpums, ka tādējādi ne viens vien bērns pilnveidojis savas svešvalodu prasmes. Piemēram, skatoties platformā seriālu Zinātkārā Dārta, mazajiem ķipariem ir iespēja mācīties arī spāņu valodu.

Pieejams populārākajās iekārtās

Lattelecom Korporatīvās attīstības departamenta direktore Kerli Gabriloviča norāda: «Lattelecom vienmēr sekojis aktualitātēm un jaunākajām tendencēm tehnoloģiju pasaulē, lai būtu soli priekšā saviem konkurentiem. Shortcut ir produkts, par ko cilvēki ASV var vēl tikai sapņot. Tas izceļas gan ar plašu iekārtu atbalstu, gan lielisku saturu. Jau šobrīd Shortcut pieejams populārākajās iekārtās - mobilajās ierīcēs, planšetēs, datoros, iOS, Android, Apple TV un drīzā nākotnē arī Smart TV aplikācijā, Android TV, Chromecast, spēļu konsolēs, un, ja būs pieprasījums šādu izklaides saturu skatīties ledusskapī, spēsim nodrošināt arī to.»

Shortcut lietotājiem ir iespēja skatīties unikāla satura apkopojumu neatkarīgi no interneta pieslēguma veida. Galvenais, kas ir jāizdara - ir nepieciešams lejupielādēt aplikāciju Shortcut. Pēc tam jāreģistrējas www.shortcut.lv, veicot arī apmaksu par pakalpojumu, un cilvēks var baudīt visus izklaides platformas labumus. Jāpiebilst, ka pirmo mēnesi jebkurš interesants Shortcut var lietot bez maksas, savukārt Lattelecom interaktīvās televīzijas lietotājiem Shortcut TV visu laiku būs pieejams bez papildu maksas.

Skaties, kur vēlies

Shortcut platformā pavisam drīz varēs vērot grandiozos mūzikas svētkus - Positivus. «Pirms diviem gadiem, pateicoties Lattelecom, Positivus kļuva par pirmo festivālu Eiropā ar savu popup TV kanālu. Šogad ar ekskluzīvo 360TV Positivus Shortcut platformā mēs iesim tālāk. Kanāls no 15. līdz 17. jūlijam piedāvās tiešraides no Salacgrīvas vairāk nekā divdesmit stundu garumā. Taču arī pēc festivāla līdz 24. jūlijam 360TV Positivus varēs skatīties koncertus, līdz pat 300 dažādu interviju un citus videomateriālus no festivāla,» stāsta Positivus festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Shortcut spēs piesaistīt arī kaismīgus sporta fanus: platformā vērojamas arī sporta pārraides, ieskaitot rallijkrosu. «Tas ir lieliski, ka Lattelecom ir kļuvis par rallijkrosa fanu un ar viņu atbalstu šogad Latvijā pirmo reizi notiks pasaules rallijkrosa čempionāta Rīgas posms 1. un 2. oktobrī Biķerniekos. Shortcut platformā varēs vērot arī visus šīs sezonas čempionāta posmus, kā arī ekspertu studijas pirms un pēc sacensībām. Shortcut aplikācijā regulāri dalīšos ar informāciju par katru posmu un savām izjūtām sacensībās un pēc tām. Ceru, ka kopā ar Shortcut piesaistīsim rallijkrosam vēl vairāk fanu!» uzsver rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs.

Shortcut platformas cenas ir gana demokrātiskas: Shortcut TV un Shortcut Films mēnesī maksā 6 eiro (katra sadaļa atsevišķi), Shortcut TV+Films - 10 eiro, Shortcut Premiere - 3,60 eiro (par filmu), bet 360 PLAY ir bezmaksas saturs no 360TV un aktuālākais saturs no Youtube. Nākotnē Lattelecom kā inovatīvu tehnoloģiju ieviesējiem mērķis ir izveidot Shortcut par starptautiska mēroga produktu, kas vienmēr un visur piedāvās sarunas vērtu saturu.



Svarīgākais