Sāk kriminālprocesu par 10,5 miljonu viltoto cigarešu kontrabandu no Ķīnas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde sākusi kriminālprocesu par liela apmēra kontrabandas mēģinājumu saistībā ar 4.martā atklāto 10,5 miljonu viltotu "L&M" markas cigarešu kravu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas un 15.panta 4.daļas par kontrabandas mēģinājumu lielā apmērā.

VID aplēses liecina, ka konteinerā, kurā pēc dokumentiem bija jābūt metāla durvju kravai, atradušas 10 505 600 "L&M" markas cigaretes un 22 800 "Jin Ling" markas cigaretes, tādējādi kravā kopumā atrasti aptuveni 10,5 miljoni cigarešu.

Kā ziņots, atklājot šo gadījumu, novērsts kaitējums valsts budžetam vairāk nekā 500 000 latu apmērā.

Viltotu kontrabandas cigarešu krava no Ķīnas uz Latviju sūtīta caur Roterdamu.

Atverot kravu, kur pēc dokumentiem bijis jābūt metāla durvīm, un atrodot tajā cigaretes, kriminālpārvaldes darbiniekus pārsteidzis tas, ka "L&M" markas cigaretes bijušas ar daudzām pazīmēm, kas liecina, ka prece ir viltota. Salīdzinot aizturētās cigaretes ar oriģinālu, viltojuma pazīmes gan esot skaidri redzamas.

Tā kā, visticamāk, tikušas viltotas ne tikai pašas cigaretes, bet arī Krievijas akcīzes nodokļa markas, Muitas kriminālpārvaldes speciālisti lēš, ka tās nav bijušas paredzētas realizācijai Krievijā, turklāt tajā šādas cigaretes realizēt neesot arī ekonomiski izdevīgi.

Patlaban neviena persona šajā lietā nav aizturēta.

Svarīgākais