Pilsoniskā savienība bremzē LR2 nodošanu koncesijā

Šonedēļ valdībā bija paredzēts skatīt jautājumu par Latvijas Radio 2 (LR2) nodošanu koncesijā. Koalīcijas sēdē to nobremzējuši Pilsoniskās savienības (PS) deputāti, kuri iebilduši pret šo ieceri. Nākamajā pirmdienā, 8. martā, sadarbības padomes sēdē atkārtoti paredzēts skatīt LR2 koncesijas jautājumu, lai to beidzot varētu virzīt izskatīšanai valdībā.

"Mēs neiestājamies pret koncesiju kā tādu, taču pagaidām nav pārliecinošas informācijas, kādi īsti būs ieguvumi no šīs koncesijas? Ir jāuzlabo nosacījumi, jāredz būtisks ieguvums, kādi būs koncesijas ņēmēja pienākumi, jo atdot foršo LR2 tāpat vien droši vien nebija sākotnējais uzstādījums," PS politiķu pārliecību klāsta preses sekretāre Dace Balode.

Viņa neprecizē, kuri tieši PS deputāti ir iebilduši jautājuma virzībai uz valdību, vien norāda, ka parasti šajās sēdēs piedalās frakcijas vadītāja Anna Seile un deputāts Kārlis Šadurskis.

Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece atzīst, ka joprojām turpinās dokumentu saskaņošana ar ministrijām un Valsts kanceleju, lai jau nākamnedēļ valdība varētu lemt par konceptuālu atbalstu LR2 koncesijas konkursa izsludināšanai.

Jaunākie tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijā kopumā 2010. gada ziemā visklausītākā radiostacija ir LR2. To klausās 24 procenti klausītāju.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais