Streļčenoks lūgs izvērtēt Juraša izteikumus

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, atgriežoties no atvaļinājuma, lems par iespēju "kompetentām iestādēm lūgt izvērtēt" Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša izteikumus pēc atbrīvošanas no amata, jo tajos viņš saskata neslavas celšanu un nepatiesas, nepamatotas informācijas izplatīšanu, aģentūru LETA informēja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Jurašs, kurš sola apstrīdēt tiesā savu atbrīvošanu no darba KNAB, sarunā ar aģentūru LETA pieļāva, ka viņa atbrīvošana esot politiķu uzdots mājasdarbs KNAB priekšniekam Streļčenokam.

"Pēdējā laikā atsevišķu politiķu izteikumi liek domāt, ka Streļčenoks, iespējams, nav neatkarīgs savu lēmumu pieņemšanā. Vēl vairāki apkarošanas bloka darbinieki būs atbrīvoti no darba, un, visdrīzāk, tiks apgrūtinātas biroja spējas izmeklēt nopietnus noziegumus. Es varu minēt, ka, iespējams, viņam bija mājasdarbs no politiķiem, bija jāpaveic atsevišķi uzdevumi, piemēram, Jutas Strīķes atbrīvošana un citu atsevišķu apkarošanas bloka darbinieku jautājums. Vai izpildot šādu, iespējamo, mājasdarbu Streļčenokam ir garantēta atkārtota pārvēlēšanu, to grūti pateikt," aģentūrai LETA izteicās Jurašs.

Streļčenoks izdevis rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības ar KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju Jurašu. Iespējams, no darba KNAB atbrīvos arī Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori un Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka Juraša vietnieku Mārtiņu Lodi. Rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības, saņēmusi arī kāda Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste.

Streļčenoks vēl pirms došanās atvaļinājumā nolēma atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Strīķi. Streļčenoks pagājušajā piektdienā parakstīja rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Svarīgākais