Roze kļuvis par Streļčenoka vietnieku korupcijas apkarošanas jautājumos

© Edmunds Brencis/F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Iekšējās drošības nodaļas priekšnieks Jānis Roze, kurš savulaik strādāja Drošības policijā (DP), vakar pārcelts KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatā.

Lēmums par Rozes pārcelšanu pieņemts, lai nodrošinātu KNAB korupcijas apkarošanas funkciju izpildes nepārtrauktību, lietderību un tiesiskumu, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Ņemot vērā minēto, tagad vakants palicis Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amats un lēmums par pretendentu atlases veidu uz vakanto amatu vēl nav pieņemts, skaidroja Priedīte.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības nodaļas vadītājam Rozem pērn februārī tika uzdots pildīt arī KNAB vadītāja vietnieka pienākumus un viņš šos pienākumus pildīja līdz šim. Roze KNAB Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatā stājās 2014.gada pavasarī. Viņam šo amatu piedāvāja Streļčenoks. Iepriekš Roze strādāja DP.

Līdz tam Streļčenoka vietniece korupcijas novēršanas un apkarošanas amatā bija Juta Strīķe, taču 2014.gada jūlijā Streļčenoks Strīķi pazemināja amatā, bet pagājušā piektdienā, piemērojot disciplinārsodu, vispār atbrīvoja no darba KNAB.

Svarīgākais