Lembergs rosina Ventspils pašvaldībā samazināt obligāto bezalgas atvaļinājuma dienu skaitu

Tā kā februārī Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā ieņēmumi pildījušies kā plānots, Ventspils mērs Aivars Lembergs ierosinājis samazināt šogad paredzētā obligātā bezalgas atvaļinājuma dienu skaitu pašvaldībā strādājošajiem, - preses konferencē informēja Lembergs.

"Noslēdzies šī gada otrais budžeta mēnesis. Tas ir bijis labāks nekā janvāris. Mūsu pašvaldības budžetā plānotie ieņēmumi ir sasniegti par 100% - cik plānojām, tik arī ir iekasēts," pastāstīja Ventspils mērs.

Lembergs skaidroja, ka ieņēmumi šī gada janvārī nav izpildīti, līdz ar to kopumā no gada sākuma ieņēmumu neizpilde ir 94%. Tomēr, tā kā valsts šogad pašvaldībām paredzējusi kompensācijas mehānismu, ja Iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmumu neizpilde pārsniedz 8%, tad Ventspils pašvaldība faktiski ir saņēmusi plānotos ieņēmumus.

"Līdz ar to es esmu ierosinājis Ventspils pilsētas pašvaldībā strādājošajiem atcelt no 20 obligātajām bezalgas atvaļinājuma dienām piecas. Tas atbilst pirmā ceturkšņa tendencei par budžeta izpildi," informēja Lembergs.

Jautājumu par obligātā bezalgas atvaļinājuma dienu samazināšanu šodien plānots izskatīt Ventspils domes Ekonomikas un budžeta komisijā un Finanšu komitejā.

Lembergs jau pagājušā gada decembrī, vēl pirms pašvaldības 2010.gada budžeta apstiprināšanas, solīja, ka pie nosacījuma, ja budžets pildīsies sekmīgi, pašvaldība pārskatīs obligāto bezalgas atvaļinājuma dienu skaitu.

"Ja mēs redzēsim, ka budžets pildās sekmīgi, tad viens no tēriņiem, ko mēs atļausimies, ir sekojošs. Budžeta projektā paredzēts, ka mūsu darbinieki [gadā] izmanto 20 neapmaksātas brīvdienas. Mēs iesim uz neatmaksāto brīvdienu samazināšanu. Cik strauji - tas atkarīgs no tā, kā pildīsies budžets, bet mēs nekādā gadījumā nedrīkstam pieļaut, ka brīvās naudas atlikums kontā ir mazāks kā trīs miljoni jeb 20% no pamatbudžeta ieņēmumiem. Ar to tiek nodrošināta Ventspils pašvaldības finansiālā neatkarība un stabilitāte," pagājušā gada decembrī informēja Ventspils mērs.

Svarīgākais