Tiesībsargam atalgojums par darbu starptautiskās organizācijās nav paredzēts

© F64

Par darbu starptautiskās organizācijās, kur amati piedāvāti tiesībsargam Jurim Jansonam, atalgojums nav paredzēts.

Kā aģentūrai LETA norādīja Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa, tiesībsarga institūcija pilda dažādas funkcijas. "Runa nav par personīgi Juri Jansonu kā tādu, bet par tiesībsargu. Piemēram, Eiropas Bērnu ombudu tīkls - tajā var būt tikai tad, ja esi bērnu ombuds, un Latvijas situācijā tiesībsargs ir arī bērnu ombuds," skaidroja Siliņa.

Viņa skaidroja, ka katru gadu minētā organizācija pati koleģiāli ievēl savu vadītāju. Jau pagājušajā gadā šajā organizācijā esot bijusi interese par Jansonu kā tās vadītāju, bet toreiz Jansons teicis, ka nevar to uzņemties, jo mandāta termiņš tuvojās beigām, kā arī nebija signālu par pārvēlēšanu.

"Šogad tīkls atkārtoti virza iniciatīvu par Jansonu kā par vienu no kandidātiem tīkla vadītāja amatam. Tas ir tāds kā goda amats, par kuru algu nesaņem," skaidroja Siliņa.

Tiesībsargs jau šobrīd darbojas dažādās starptautiskās organizācijās.

Kā ziņots, Jansons saņēmis aicinājumus ieņemt vairākus amatus starptautiskās, lielākoties Eiropas, cilvēktiesību organizācijās, tostarp kļūt par Eiropas Bērnu tiesību ombuda tīkla vadītāju. Saeimas Prezidijs pirmdien šo jautājumu neskatīja, jo nepieciešams iegūt papildu informāciju, tostarp par to, vai par attiecīgo amatu ieņemšanu paredzēts atalgojums, aģentūrai LETA sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

  • Publ

Svarīgākais