10 236 cilvēki parakstījušies par transportlīdzekļa tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados

© F64

Portālā "manabalss.lv" savākti 10 000 paraksti par to, lai transportlīdzekļa tehniskās apskates veikšana notiktu reizi divos gados.

Iniciatīvā portālā tika ievietota 11.martā un tās pārstāvis ir Ivo Stieģelis. Iniciatīvā piedāvāts pagarināt termiņu un veikt transportlīdzekļu tehnisko apskati reizi divos gados kā tas notiek piemēram Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā , Vācijā un citur.

Tās autori norādījuši, ka 24 mēnešu tehniskā apskate ļautu auto īpašniekiem Latvijā ietupīt gan laiku, gan resursus, jo līdzīgi piemēri no citām valstīm pierāda, ka nav nepieciešamības auto veikt tehnisko apskati jau pēc 12 mēnešiem - tā ir lieka birokrātija un resursu patēriņš. Tiktu ietaupīta nodokļu maksātāju nauda.

Šobrīd iniciatīvu parakstījuši 10 236 cilvēki un tā tiks sagatavota iesniegšanai Saeimā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.