Pamatīgi ugunsgrēki plosījušies visā Latvijas teritorijā

© F64

Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē – brīvdienās Latvijā plosījušies pamatīgi ugunsgrēki.

Naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 00.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Engures novada Lapmežciema pagastu, kur dega divstāvu neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg otrā stāva siena un jumts 40m2 platībā. Veicot ugunsgrēka likvidācijas darbus, kājas traumu guva ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskates varēja turpināt darbu. Plkst. 3.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt svētdienas vakarā plkst. 20.38 tika saņemts izsaukums uz Hāpsalas ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājā ar atklātu liesmu deg trešā stāva dzīvoklis 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba apmēram 70 gadus vecu sievieti, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēta. Plkst. 21.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, sausā zāle, elektroinstalācijas vadi, sega, labības rugāji, zaru kaudzes, uz dzīvojamās mājas balkona iekurinātā grilā esošā malka, garāžas vārti, piecas vieglās automašīnas, siltumnīca, šķūnis, divas pirtis, neapsaimniekota ēka, jaunceltnes jumts, jaunbūve un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Svarīgākais