Vējonis šodien Varšavā tiksies ar Kanādas premjeru un Polijas prezidentu

© f64

Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim šodien Varšavā paredzētas tikšanās ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

Divpusējo tikšanos laikā paredzēts pārrunāt sadarbību drošības jautājumos, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Latvijā drīzumā tiks izvietota Kanādas karavīru kaujas grupa līdz ar vērā ņemamu militāro tehniku, šādi īstenojot savaldīšanas stratēģiju pret Krieviju, piektdien NATO samitā paziņoja Trudo. Tas nozīmē, ka Kanāda uzņemsies NATO bataljona lieluma daudznacionālās kaujas grupas vadību Latvijā.

Valsts prezidents uz NATO samitu Varšavā devies kopā ar vairākām citām Latvijas augstākajām amatpersonām, lai tur aizstāvētu Latvijas intereses. Latvijas aizsardzības resors iepriekš uzsvēris, ka viena no galvenajām prioritātēm šajā un nākamajos gados Latvijai būs uzņemošās valsts atbalsta nodrošināšana, apliecinot Latvijas apņemšanos un spēju nodrošināt nepieciešamos elementus, lai sabiedroto karavīri varētu uzturēties mūsu valstī.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais