Zināms, kādi laikapstākļi gaidāmi nedēļas nogalē

© f64/ Mārtiņš Zilgalvis

Naktī vietām un dienā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Naktī migla. Lēns vējš. Gaiss naktī atdzisīs līdz +10...+15 grādiem, bet dienā iesils no +19 līdz pat +23 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, brīvdienās un nākamās nedēļas pirmajā pusē Latvijā joprojām saglabāsies nestabili laika apstākļi - katru dienu gaidāmas nokrišņu zonas, kas viena aiz otras šķērsos Latviju, atnesot īslaicīgas lietusgāzes un pērkona negaisu. Starp nokrišņu zonām debesis arī skaidrosies un uzspīdēs saule. Šajā periodā pūtīs mēreni rietumu puses vēji, līdz ar to arī gaisa temperatūra nebūs augsta: naktī gaisa temperatūra gaidāma +11...+16° robežās, bet dienā +18...+22 °.

Nākamās nedēļas vidū, kad Latvijā varētu paaugstināties atmosfēras spiediens, līdz ar to kļūtu sausāks un saulaināks, gaiss iesils vēl par pāris grādiem vairāk. Tomēr nedēļas izskaņā gaidāms, ka teritoriju atkal šķērsos aukstā atmosfēras fronte un siltums atkāpsies.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais