Cēsīs notiek leģendārās Imantdienas

© publicitātes

Šovakar gaidāma Imantdienu kulminācija Cēsu Pils parka estrādē ar grupas "Turaidas Roze", muzikālās apvienības "Raxtu raxti" un "Autobuss debesīs" koncertiem.

Koncertā piedalīsies arī īpašie viesi - Renārs Kaupers un Agnese, dziedot jau par leģendārām kļuvušās dziesmas no albuma "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet".

Jāatgādina, ka šogad, atzīmējot Imantdienu 40. jubileju,Cēsīs notiek ne vien tradicionālais Imantdienu koncerts, bet arī īpašs pasākums ģimeņu un bērnu auditorijai "ImKas sapņu grāmata".

Imantdienu 40 gadu jubileja zīmīgi saskan ar citiem nozīmīgiem svētkiem, jo tieši šogad komponists Kalniņš svin savu 75.dzimšanas dienu. Dubultajos svētkos klausītājiem tiks dāvāti daudzi jaunu dziesmu pirmatskaņojumi vairāku kolektīvu izpildījumā.

Koncerta pirmajā daļā tradicionāli uzstāsies grupa "Turaidas roze", solisti Olga Rajecka un Uģis Roze. Viņu izpildījumā skanēs gan jaunas dziesmas, gan labi pazīstamas melodijas.

Savukārt koncerta otrajā daļā muzicēs apvienība "Raxtu raxti", piedāvājot gan vairākus pirmatskaņojumus, gan arī labi pazīstamas un iemīļotas Kalniņa dziesmas.

Koncerta kulminācija sagaidāma trešajā daļā ar grupas "Autobuss debesīs" un īpašo viesu uzstāšanos. Arī šajā koncerta daļā būs vairāki pirmatskaņojumi, bet noslēgumā uz skatuves kāps Renārs Kaupers, atdzīvinot 1997.gada ieraksta "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet" dziesmas.

Līdztekus Imantdienu apmeklētājiem būs unikāla iespēja atkal dzirdēt pirms vairākiem gadiem no Latvijas emigrējušās dziedātājas Agneses balsi. Īpaši šim pasākumam viņa solījusi ierasties Latvijā un piedalīties Imantdienu koncertā, dziedot pazīstamākās Kalniņa dziesmas no albumiem "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet" un "Es redzēju sapnī". Koncerta noslēgumā sagaidāma tautas sadziedāšanās.

Svarīgākais