Uzzini, cik ilgi turpināsies izteikti mainīgie laikapstākļi

© f64/ Lauris Vīksne

Naktī ziemeļaustrumos, dienā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, dienā vietām pērkons. Pūtīs brāzmains rietumu puses vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11...+16 grādiem, bet dienā paaugstināsies līdz +18...+22 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Aizvadītajā naktī Latviju šķērsoja zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, kas Latvijas centrālajos un austrumu rajonos atnesa pērkona lietusgāzes, dienvidaustrumu rajonos lija īpaši stipri - Sīļos nolija 81.2 mm, kas ir vairāk nekā jūlija mēneša norma. Līdz ar to tika uzstādīts jauns diennakts nokrišņu daudzuma rekords. Iepriekšējais rekords bija 76.7 mm, kas tika novērots 2001. gada 27. jūlijā. Savukārt Skrīveros nokrišņu daudzums sasniedza 33.3 mm, kas nedaudz pārsniedz dekādes normu.

Brīvdienās un nākamās nedēļas pirmajā pusē Latvijā joprojām saglabāsies nestabili laika apstākļi - katru dienu gaidāmas nokrišņu zonas, kas viena aiz otras šķērsos Latviju, atnesot īslaicīgas lietusgāzes un pērkona negaisu. Starp nokrišņu zonām debesis arī skaidrosies un uzspīdēs saule. Šajā periodā pūtīs mēreni rietumu puses vēji, līdz ar to arī gaisa temperatūra nebūs augsta: naktī gaisa temperatūra gaidāma +11...+16° robežās, bet dienā +18...+22 °.

Nākamās nedēļas vidū, kad Latvijā varētu paaugstināties atmosfēras spiediens, līdz ar to kļūtu sausāks un saulaināks, gaiss iesils vēl par pāris grādiem vairāk. Tomēr nedēļas izskaņā gaidāms, ka teritoriju atkal šķērsos aukstā atmosfēras fronte un siltums atkāpsies.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais