Policija piedāvā jaunu veidu, kā ātri un ērti ziņot par negadījumiem

© Valsts policija

Valsts policija izstrādājusi mobilo aplikāciju, kas turpmāk atvieglos ceļu satiksmes negadījumu aculiecinieku meklēšanu.

Negadījuma apstākļu noskaidrošanā būtiska ir ikkatra informācija, tostarp mēdz būt situācijas, kad Valsts policija meklē ceļu satiksmes negadījumu aculieciniekus, tomēr tas nevainagojas panākumiem un lietas tālākai virzībai iztrūkst šis būtiskais elements. Lai arī katrs no mums domā un cer, ka pašiem ar šādām situācijām nebūs jāsaskaras, diemžēl statistika norāda uz ko citu - šī gada sešos mēnešos Valsts policijā fiksēti vairāk nekā deviņi tūkstoši ceļu satiksmes negadījumu. Nereti, šo negadījumu izmeklēšanā, būtiska loma bijusi tieši aculiecinieku sniegtajai informācijai, taču, ko darīt tad, ja aculiecinieks neatsaucas?

Tieši tādēļ esam radījuši mobilo aplikāciju “Mana drošība”, ar kuras palīdzību satiksmes dalībnieki var ātri un ērti informēt Valsts policiju gadījumos, ja tie kļuvuši par Ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekiem. Lai to izdarītu, aplikācijas lietotājam vispirms jāreģistrējas, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pastu un mobilā tālruņa numuru, lai nepieciešamības gadījumā likumsargi varētu ar aculiecinieku sazināties. Pēc tam aplikācija piedāvās divus variantus, kādā veidā ziņot par negadījumu. Pirmais - ja liecinieks vēl atrodas notikuma vietā. Otrais - ja liecinieks piesakās vēlāk. Abos gadījumos iesniedzamā informācija ir līdzīga, atšķiras vien notikuma vietas norādes iespējas.

Ja aculiecinieks atrodas notikuma vietā un viņa tālrunī ir aktivizēts GPS, viņa atrašanās vieta tālrunī tiek ievadīta automātiski un pašam jāaizpilda vien notikuma apraksta lauks un jāpievieno fotoattēls no negadījuma. Savukārt, ja liecinieks caur aplikāciju piesakās vēlāk, kad vairs neatrodas notikuma vietā, pieredzētā negadījuma vieta, datums, laiks un notikuma apstākļi būs jāievada manuāli. Tāpat arī šajā sadaļā jāpievieno vienu fotoattēlu no notikuma vietas, izvēloties to no tālruņa galerijas. Kad visi obligātie lauki aizpildīti, jāspiež “Informēt par CSNg” un policija e-pastā saņems visu liecinieka norādīto informāciju, kuru, ja būs nepieciešams, izmantos negadījuma apstākļu noskaidrošanai.

Tomēr tas nav viss - aplikācijā atrodama arī noderīga informācija par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma, tajā tiks ievietotas arī pašas nozīmīgākās aktualitātes. Tāpat, mobilās aplikācijas lietotāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par dažādiem drošības jautājumiem izglītojošā erudīcijas testā.