No Sarkandaugavas uz Skulti šovakar brauks divi vilcieni

Ir zināmi divi vilcieni, kas šovakar kursēs no Sarkandaugavas uz Skulti un atpakaļ, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Plkst.20.57 un plkst.23.35 vilciens kursēs no Sarkandaugavas uz Skulti, bet no Skultes uz Sarkandaugavu vilciens brauks plkst.19.03 un plkst. 22.02.

Ja vakara gaitā tiks atrisinātas problēmas, kas radušās pie Brasas tilta plīsušā ūdensvada dēļ, tad vilcieni brauks ne tikai līdz Sarkandaugavai, bet līdz Rīgas Centrālajai stacijai.

Kā ziņots, pie Brasas tilta centra pusē šo pēcpusdien plīsis maģistrālais ūdensvads, kura diametrs ir 80 centimetri. Avārijas dēļ strauji samazinājies ūdens spiediens pilsētas daļā, kas atrodas Daugavas labajā krastā, un daudzas ēkas palikušas bez ūdens.

Plīsuša ūdensvada dēļ radušās būtiskas satiksmes problēmas Daugavas labajā krastā Rīgā. Izskalojumu un izplūstošā ūdens dēļ apturēta privātā un sabiedriskā transporta satiksme uz Brasas pārvada, kā arī pie Brasas stacijas šo pēcpusdien ir apturēta vilcienu kustība Saulkrastu virzienā.

Kā informē Satiksmes vadības centrs, slēgtā pārvada dēļ izveidojušās satiksmes problēmas daudzās ielās, jo autovadītāji, meklējot apkārtceļus, rada haosu un sastrēgumus. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka būs "korķi" un tik drīz mājās nevarēs tikt.

Ievērojams sastrēgums ir uz Brīvības ielas, Ganību dambī un visā Mežaparkā, novēroja LETA.

Posmā Rīga-Sarkandaugava vilcieni nekursē nevienā virzienā. Savukārt no Sarkandaugavas līdz Skultei patlaban kursē viens vilciens, taču pasažieriem ir jāseko līdzi grafika izmaiņām, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Pašlaik pāri Brasas tiltam nekursē 11.tramvajs un 9.autobuss. 11.maršruta tramvajs kursē pa 6.tramvaja maršrutu līdz Ropažu ielai pie 45.vidusskolas, kur apgriežas un kursē atpakaļ līdz Radio ielai. No Ropažu ielas pasažieri uz Mežaparku tiek tālāk nogādāti ar autobusu. Savukārt 9.autobusam mainīts maršruts, un tas kursē pa Brīvības ielu un Gustava Zemgala pārvadu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, šovakar pilsētā ievērojami kavējas sabiedriskais transports.