VID novērš 269 880 cigarešu kontrabandu no Krievijas

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus, novērš 269 880 kontrabandas cigarešu ievešanu no Krievijas Federācijas, ziņo VID.

Šī gada 3.jūlijā Rēzeknes II muitas kontroles punktā, veicot kravas vilciena vagonu muitas kontroli, vagonā ar amonija nitrātu muitas amatpersonas konstatēja nedeklarētu preci - 240 000 gab. cigarešu "NZ GOLD" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Terehovas muitas kontroles punktā tās pašas dienas vakarā, veicot no Krievijas pa "zaļo" joslu iebraukušās automobiļa Mercedes-Benz padziļināto kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka kravas kastes grīdā ir speciāli izfrēzēti slēpņi, kuros atradās cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas "NZ GOLD" un "KORONA" cigaretes, kopumā 29 880 gab., ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpuma lietās, kas nodotas Muitas policijas pārvaldei jautājuma izvērtēšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

2016.gada 4.jūlijā VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta pirmo daļu par kontrabandas ceļā ievesto muitošanai pakļauto preču - cigarešu "NZ GOLD" (19 920 gab.) un "KORONA" (9 960 gab.) - ievešanu ievērojamā apjomā Latvijas Republikas muitas teritorijā, tās nedeklarējot.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēts un atzīts par aizdomās turēto 1956.gadā dzimis vīrietis, bezvalstnieks, ar uzturēšanās atļauju Igaunijas Republikā. Aizdomās turētajam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Svarīgākais