Uz VID ģenerāldirektora amatu atlikuši trīs pretendenti

Konkursam uz Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu šobrīd ir atlikuši trīs pretendenti, aģentūrai LETA apstiprināja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Intervijas ar pretendentiem notiks jau rīt, 5.martā, un plašāka informācija par pretendentiem patlaban netiek sniegta.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka, iespējams, uz VID ģenerāldirektora amatu šobrīd pretendē esošā VID vadītāja pienākuma izpildītāja Nelija Jezdakova, kā arī uzņēmējs Ģirts Lapiņš un kādreizējais VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks un galvenās muitas pārvaldes direktors, tagad uzņēmējs Kalvis Vītoliņš.

Jau ziņots, ka konkursam uz VID ģenerāldirektora amatu saņemti 13 pretendentu pieteikumi.

Konkursa komisija pretendentus izvērtēja saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" un Valsts civildienesta likuma prasībām.

Lai izvērtētu pretendentu atbilstību VID ģenerāldirektora amatam, noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji šādās kategorijās - augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, darba pieredze valsts pārvaldē, pieredze liela kolektīva vadīšanā, kas ir vismaz viens gads, teicamas svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija.

Priekšrocība tika dota pretendentiem ar profesionālo darba pieredzi valsts nodokļu administrēšanā.

Konkursa komisijas vadītājs bija finanšu ministrs Einars Repše (JL). Konkursa komisijas sastāvā bija Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Svarīgākais