Godina pašaizliedzīgus neatliekamās palīdzības mediķus

MISIJA. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Sarmīte Villere (pirmā no labās) sveic Cēsu brigādi – brigādes vadītāju neatliekamās medicīnas ārsta palīdzi Dagniju Žukovsku, neatliekamās medicīnas ārsta palīdzi Aneti Dimanti un operatīvā transportlīdzekļa vadītāju Egilu Veinbergu – viņi sarežģītos apstākļos, naktī glāba zem vilciena pakļuvušu vīrieti © Publicitātes foto

Svinīgā ceremonijā Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests godināja dienesta darbiniekus par augsti profesionālu un pašaizliedzīgu darbu, īstenojot dienesta misiju «glābt un saglabāt cilvēku dzīvības»

Apbalvojumus saņēma 113 dispečercentra un brigāžu mediķu par augstu profesionalitāti, sniedzot palīdzību pacientiem un cietušajiem sarežģītos apstākļos vai īpaši kritiskās situācijās. Apbalvojumus saņēma arī brigādes par pašaizliedzību situācijās, kad izsaukumu laikā riskam bijusi pakļauta arī pašu mediķu veselība vai dzīvība.

NMP dienesta vadītāja Sarmīte Villere norāda: lai arī ik dienu NMP dienesta darbinieki ir gatavi glābt dzīvības, tomēr apbalvošanai izvirzīti vairāki izsaukumi, kuros brigādēm bija jādarbojas īpaši sarežģītos apstākļos, piemēram, sniedzot palīdzību vīrietim, kurš, naktī pakļūstot Cēsīs zem vilciena, guva ļoti smagas un dzīvībai bīstamas traumas. Cēsu brigādei nācās strādāt naktī prožektoru gaismā, palīdzot glābējiem vīrieti izvilkt, jo viņš atradās zem vilciena sastāva. Apbalvotie mediķi palīdzējuši arī kādam citam vīrietim, kurš smagas traumas guva no krītoša koka meža cirsmā Vidzemē, pusmūža vīrietim ar ļoti smagām traumām pēc saniknota buļļa uzbrukuma, brigādei stabilizējot cietušā stāvokli turpat notikuma vietā agresīvā dzīvnieka tuvumā, kā arī par vairākiem veiksmīgiem reanimācijas pasākumiem, kad izdevies no klīniskās nāves atdzīvināt cilvēkus, kuri vēlāk pilnībā atguvuši veselību.

Apbalvojumus saņēma NMP dienesta darbinieki no Cēsīm, Ērgļiem, Jelgavas, Bauskas, Krāslavas, Ludzas, Dagdas, Daugavpils, Rēzeknes, Rojas, Rīgas. Godināti arī Operatīvā vadības centra un Latgales reģionālā centra dispečeri un dežūrārsti, kā arī Specializētās medicīnas centra mediķi, kuri dodas palīgā reģionu slimnīcām kritiski slimu pacientu un smagi cietušo glābšanai.

NMP dienesta apbalvojumi tika pasniegti darbiniekiem arī par personīgo ieguldījumu dienesta darba pilnveidošanā un attīstībā, tajā skaitā nodrošinot veiksmīgu pāreju no operatīvā transporta un šoferu izmantošanas ārpakalpojumā Rīgas reģionā uz palīdzības nodrošināšanu ar valsts resursiem.



Svarīgākais