Latvijas lauksaimniecības galaprodukcijas struktūra pērn saglabājusies līdzīgās proporcijās kā iepriekšējos gados, graudiem ieņemot lielāko daļu ar 34,4% rādītāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ziņojums "Latvijas lauksaimniecība".
Graudu sektoram produkcijas struktūrā seko piens - 17,8%, lopbarības kultūras - 10,2%, rapšu sēklas - 7,7%, cūkgaļa - 4,9%, dārzeņi - 4,7%, kartupeļi - 4,4%, putnu gaļa - 3,9%, olas - 3,4%, liellopu gaļa - 3,2%, dažādi lopkopības produkti - 2,7%, dažādi augkopības produkti - 2,4%, augļi un ogas - 0,3%.
Tāpat dati liecina, ka augkopības nozarē pērn uz vienu iedzīvotāju saražoti 1528 kilogrami graudu, 251 kilograms kartupeļu, 99 kilogrami dārzeņu, seši kilogrami augļu un ogu (gadu iepriekš attiecīgie rādītāji bija 1116 kilogrami, 254 kilogrami, 96 kilogrami un seši kilogrami).
Savukārt lopkopības nozarē 2015.gadā uz vienu iedzīvotāju saražoti 43 kilogrami dažādas gaļas, 495 kilogrami piena un 353 olas (iepriekšējā gadā attiecīgi rādītāji bija 42 kilogrami, 487 kilogrami un 325 olas).
Tāpat dati liecina, ka pagājušajā gadā kopējais lauksaimniecības produkcijas apjoms salīdzināmajās cenās pieauga par 17,2%, ko ietekmēja augkopības produkcijas pieaugums par 27,9 %, īpaši graudaugu kopražas palielinājums par 35,7%, pērn sasniedzot rekordlīmeni - trīs miljonus tonnu.