Pie patvērumu meklētāju centra "Mucenieki" badastreiku sākuši divi afgāņi

Šodien divi afgāņu vīrieši sākuši badastreiku pie patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki".

Abi vīrieši stāv ārā pie "Mucenieku" centra durvīm un neiet pa tām iekšā, norādot, ka tā viņi protestē pret Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumu, ar kuru abiem patvēruma meklētājiem likts doties uz Igauniju.

PMLP priekšnieka palīgs preses un sabiedriskajos jautājumos Andrejs Rjabcevs apstiprināja, ka divas personas sākušas badastreiku pie patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki".

Rjabcevs pastāstīja, ka šie afgāņi ieradušies Latvijā no Igaunijas un lūguši šeit patvērumu. Saskaņā ar starptautisku vienošanos patvēruma meklētājiem ir jāprasa patvērums pirmajā Eiropas Savienības valstī, kurā tie ierodas, un šinī gadījumā tā bijusi Igaunija, tāpēc PMLP pieņēmis lēmumu nosūtīt abu afgāņu patvēruma prasības izskatīšanai atbildīgajām Igaunijas iestādēm.

Kā piebilda Rjabcevs, "Mucenieku" darbiniekiem nav iespējams piespiest afgāņus pārtraukt savu badastreiku vai piespiedu kārtā likt viņiem ēst.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.