Autoavārijā Anglijā gājusi bojā strādniece no Latvijas

Norfolkas grāfistē, Anglijā, netālu no Feikenhemas pilsētas pirmdien autoavārijā dzīvību zaudējusi Latvijas pilsone - vietējās veļas mazgātavas strādniece, vēstī interneta medijs EDP24.

Automašīnā bijušas vēl trīs viņas kolēģes - arī Latvijas pilsones -, kas avārijā guvušas traumas. Sievietes bijušas ceļā uz darbu Feikenhemā.

Automašīnas "Renault Megane" un ar lielu šķūri aprīkotā traktora JCB sadursme notikusi pirmdien plkst.5.30 no rīta.

Viena cietusī, kuras stāvoklis tiek raksturots kā kritisks, atrodas Kembridžā Adenbruka slimnīcā, otra - Karalienes Elizabetes slimnīcā Kingslinnā. Trešā ievainotā, saņēmusi mediķu palīdzību, jau atlaista mājās.

Aizdomās par bīstamu transporta līdzekļa vadīšanu traktora šoferis sākotnēji arestēts, bet tad atbrīvots pret galvojumu.

Feikenhemas veļas mazgātava pieder uzņēmumam "Sunlight Service Group". Tā personāldaļas vadītājs Mārtins Roberts atzina: "Šī traģēdija mums ir milzīgs trieciens."

"Šīs sievietes bija kolēģes un draudzenes, kas šeit strādāja 12 mēnešus vai vairāk, tāpēc viņu kolēģiem tas ir milzīgs šoks," sacīja Roberts. "Uzņēmuma darbinieku starpā ir biedriskas attiecības. Strādnieki pazīst viens otru, un ir skaidrs, ka viņi raizējas par kolēģēm, kas tagad ir slimnīcā."

Visas četras sievietes strādājušas veļas mazgātavas gludināšanas nodaļā. Viņas gludinājušas viesnīcu un slimnīcu veļu.

Feikenhemas uzņēmuma reģionālā dienesta vadītājs Pīters Džeksons atzina: "Par notikušo mēs visi esam ļoti apbēdināti, un mēs darīsim visu, ko vien mēs varam, lai atbalstītu cietušās un viņu ģimenes."