Līgo galdam gatavi tērēt līdz 50 euro

© F64

Lai iegādātos visu Līgo svētkiem nepieciešamo, 80,8% Latvijas iedzīvotāju plāno tērēt līdz 50 eiro - tā liecina pirmssvētku laikā veiktā pircēju aptauja.

21% iedzīvotāju paredz izdevumus līdz 20 eiro, bet mazliet vairāk - no 21 līdz 40 eiro - apsver tērēt 34% respondentu. Lielākus tēriņus svētku galdam, no 41 līdz 60 eiro, plāno atļauties 25,8% iedzīvotāju, bet vairāk par 100 eiro plāno tērēt vien 3,5% respondentu, liecina „Maxima Latvija” veiktā aptauja.

Līgo svētkus šogad lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 69,5 % plāno svinēt savās, savu draugu vai radu lauku mājās. 9% aptaujāto Līgo svētkos labprāt dosies pie dabas krūts vai svinēs svētkus kempingā, taču 5,4% līgotāju dosies uz zaļumballi kādā no Latvijas pilsētām, lai dejotu visas Jāņu nakts garumā. 3,7% respondentu plāno Līgo vakaru pavadīt mājās pie televizora, bet 3% iedzīvotājiem svētkos jāstrādā.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais