Pašvaldības policisti aiztur dzērājšoferus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Rīgas Pašvaldības policija, RPP

Vakar, 20.jūnijā, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki patrulējot Ziepniekkalnā, ievēroja Audi markas automašīnu, kuras vadītājs, pamanot policijas operatīvā transportlīdzekļa tuvošanos, strauji mainīja braukšanas virzienu.

Autovadītājs apturēts, pēc kā veikta personas un transportlīdzekļa datu pārbaude. Sarunas laikā no autovadītāja bija jūtama alkohola smaka, tādēļ radās aizdomas, ka autovadītājs ir alkohola reibumā. Izsaukta Valsts policija, kura pārņēma darbu notikuma vietā.

Līdzīgi notikumi norisinājās arī šonakt, kad Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Āgenskalnā, pamanīja Renault markas automašīnu, kura vairākas reizes tika iedarbināta un noslāpēta, taču, uzsākot kustību, autovadītājs pabrauca zem 301.ceļa zīmes jeb "ķieģeļa". Policijas darbinieki ieslēdza operatīvā transportlīdzekļa gaismas un skaņas signālus, ar kuriem deva rīkojumu apturēt automašīnu. Arī šajā gadījumā no autovadītāja bija jūtama alkohola smaka, tādēļ uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki turpmāko procesuālo darbību veikšanai.