Policisti veikuši iespaidīgu reidu centrāltirgū

© Valsts policija

No 13. līdz 17. jūnijam Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības policijas nodaļas policisti Rīgas Centrāltirgū rīkoja profilaktiskos pasākumus. Likumsargi veica nepārtrauktu apgaitu, lai nepieļautu nelegālo cigarešu un alkohola tirdzniecību.

Par spīti policijas klātbūtnei, vairākas personas tomēr mēģināja realizēt un uzglabāt pie sevis un automašīnās nelikumīgās preces.

Kopā likumsargi pārbaudīja 53 tirdzniecības vietas un septiņus transportlīdzekļus.

Tika aizturētas 18 personas, kuras arī iepriekš bija nodarbojušās ar nelikumīgu cigarešu un alkohola tirdzniecību. Likumsargi kopumā atsavināja 19640 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām un 19,5 litrus nelegālā alkohola.

Sastādīti 16 administratīvo pārkāpumu protokoli par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpumiem. Tāpat uzsāktas četras administratīvās lietvedības par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu.

Jau ziņojām, ka cīnoties pret nelegālo akcīzes preču tirgošanu, arī no 6. līdz 10. jūnijam Rīgas Latgales iecirkņa policisti Rīgas Centrāltirgū rīkoja reidu. Tā laikā par jau minētajiem likumpārkāpumiem tika aizturētas 23 personas. Kopā tika izņemts 30280 nelegālo cigarešu un 26 litri alkohola.

Svarīgākais