Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā uz 16. martu plāno ierasties Efraims Zurofs

Dienu pirms 16.marta Rīgā plānota holokaustam un ''neonacisma atdzimšanai'' veltīta plaša konference, uz kuru grasās ierasties Simona Vīzentāla centra Izraēlā direktors Efraims Zurofs, šodien vēsta "Latvijas Avīze".

Latvijas Antifašistiskās komitejas vadītājs Josifs Korens laikrakstu informēja, ka konference notiks 14.martā un 15.martā. Iespējamā tās rīkošanas vieta ir ''Reval Hotel Latvia''. ''Būs nozīmīgas personas. Ar nopietniem vārdiem,'' piebilda Korens, to skaitā Krievijas televīzijas slavenība Vladimirs Molčanovs, bet politiķi ''kādi 10%''.

Aicināti viesi no Krievijas, ASV, Izraēlas, Ukrainas, Baltkrievijas, Somijas un vēl citām valstīm. Varētu ierasties kādi 100 dalībnieki.

Rīgas pasākumu galvenais organizators ir ''Krievvalodīgo ebreju vispasaules kongress'' (KEVK), kamēr no Latvijas puses ''tehnisko nodrošinājumu'' īstenos organizācija ''Baltijas forums'', kurā toni nosaka ''Saskaņas centrs''. Antifašistiskā komiteja konferencē piedalīšoties, taču neesot pieskaitāma pie rīkotājiem: ''Teikt, ka mēs būtu organizatori, es gluži nevaru.'' Toties Korena kolēģis Vladislavs Rafaļskis apgalvojis, ka tieši Antifašistiskā komiteja esot bijusi pasākuma iniciatore.

''Baltijas foruma'' prezidents, Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs ("SC") pagājušās nedēļas beigās uz jautājumu, vai viņa vadīto institūciju kopā ar KEVK var uzskatīt par gaidāmā pasākuma rīkotājiem, atbildēja jūtami negribīgi. ''Ir labas idejas, un ir ne tik labas idejas. Es neesmu ne skeptisks, ne sajūsmā. Viss vēl ir zem jautājuma zīmes. Ja konference notiks, mēs par to jūs noteikti informēsim.''