KNAB noraida ziņas, ka vērsies Kriminālpolicijā saistībā ar pētījumu

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē, ka nav vērsies Kriminālpolicijā saistībā ar pētījumu par tā darbību.

KNAB vēršas tiesībaizsardzības iestādēs gadījumos, kad tā rīcībā nonāk informācija par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem, saistībā ar prettiesisku informācijas izpaušanu, tostarp gadījumos, kad slēgto tiesu sēžu dokumenti nonāk ar lietu nesaistītu personu rīcībā, jo saskaņā ar likumu ir stingri ierobežota (likuma “Par tiesu varu” 28.4 pants) slēgtā tiesas sēdē izskatīto lietas materiālu pieejamība un to nonākšana iztiesāšanas stadijā personu rokās, kuras nav konkrētās lietas dalībnieces, var kaitēt šīs lietas pareizai izspriešanai un arī citām ar konkrēto tiesvedību saistītām tiesvedībām, kas nav vēl izskatītas pēc būtības.

Kā iepriekš ziņots, ka KNAB vērsies Kriminālpolicijā saistībā ar pētījumu, kuru pretkorupcijas politikas un labas pārvaldības pētniece Līga Stafecka veikusi par KNAB pēdējā laika darbu.

Stafecka šodien medijus informēja, ka pēc KNAB iesnieguma viņai bijis jādodas uz Kriminālpoliciju sniegt paskaidrojumus par pētījumā izmantotajiem avotiem. "Es to uzskatu par nepieņemamu praksi un mēģinājumiem ietekmēt pētījuma saturu," pauda Stafecka.

Svarīgākais