Aptauja: Iedzīvotājiem aizvien mazāk dzīve Rīgā šķiet labāka nekā citviet Latvijā

© f64.lv

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad samazinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuriem šķiet, ka dzīve Rīgā ir labāka nekā citur Latvijā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šā gada maijā 30% aptaujāto atzinuši, ka Rīgā dzīve ir ievērojami labāka nekā citur Latvijā, bet 27% uzskatījuši, ka Rīgā dzīve ir nedaudz labāka kā citur Latvijā. Pagājušajā gadā dzīvi Rīgā par ievērojami labāku nekā citur Latvijā uzskatīja 36% aptaujāto, bet 29% - par nedaudz labāku.

Šogad 24% respondentu ir pārliecināti, ka galvaspilsētā dzīve ir tāda pati kā citur Latvijā, bet 2015.gadā tā domāja 21% aptaujas dalībnieku. Dzīvi Rīgā nedaudz sliktāku kā citur Latvijā vērtē 7% aptaujāto, bet ievērojami sliktāku 4% respondentu, savukārt pērn attiecīgi domāja 5% un 3% aptaujāto.

Vispozitīvāk par dzīvi Rīgā respondenti bija noskaņoti 2003.gadā, kad galvaspilsētā dzīvi par ievērojami labāku nekā citviet Latvijā uzskatīja 46% aptaujas dalībnieku, bet 26% dzīve Rīgā šķita nedaudz labāka kā citviet Latvijā.

Savukārt 2009.gadā tikai 23% minēja, ka dzīve Rīgā ir ievērojami labāka nekā citur Latvijā. 31% aptaujāto uzskatīja, ka tā ir nedaudz labāka, bet 24% domāja, ka Rīgā dzīve ir tāda pati kā citur Latvijā

Svarīgākais