Audžutēvam par pusaudzes izvarošanu piespriests 11 gadu cietumsods

© F64

Audžutēvam krimināllietā par pusaudzes izvarošanu, kā arī par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem Jēkabpils rajona tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz 11 gadiem ar probācijas laiku uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, par labu cietušajiem vīrietim nolemts piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju kopsummā par 14 000 eiro. Tāpat tiesa nolēmusi piedzīt 1260 eiro apmērā valsts labā, kā arī piedzīti procesuālie izdevumi par juridiskās palīdzības sniegšanu 3975 eiro apmērā.

Šodien pasludināts saīsinātais spriedums. Pilnais spriedums būs pieejams 1.jūlijā, no kura desmit dienu laikā to iespējams pārsūdzēt.

LETA jau informēja, ka prokurors apsūdzētajam lūdzis piemērot 15 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Kā iepriekš aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, vīrietis saukts pie kriminālatbildības par 16 gadu vecumu nesasniegušas un bezpalīdzības stāvoklī esošas audžumeitas vairākkārtēju izvarošanu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kā arī cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu audžumeitu.

Tāpat vīrietim celta apsūdzība par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem, regulāri rīkojot konfliktus ar bērnu māti, lietojot nepiedienīgus vārdus un draudus, kā arī demonstrējot fizisku vardarbību.

Vīrietis apsūdzēts arī par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu minēto bērnu mātei.

Svarīgākais