LOC galvenā ārsta Krūmiņa darbā nav novērotas prettiesiskas darbības

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš amatā atjaunots, jo saistībā ar pakalpojuma sniegšanu bijušajam veselības ministram Guntim Belēvičam nav notikušas prettiesiskas darbības un slimnīcai zaudējumi nav nodarīti, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anita Slokenberga.

Viņa sacīja, ka dienesta izmeklēšanā tika secināts, ka Krūmiņš nav ievērojis slimnīcas kārtību, kādā tiek reģistrēti pacienti. Proti, kartīte tika noformēta pēc pakalpojuma sniegšanas, lai gan dokumentācija bija jānoformē pirms pakalpojuma sniegšanas. Tomēr kopumā prettiesiskas darbības nav notikušas, šobrīd rēķins jau ir izrakstīts un Belēvičs ir apliecinājis, ka par pakalpojumu samaksās, līdz ar to vienkārši nav ievērota šī noteiktā kārtība un slimnīcai zaudējumi nav nodarīti, skaidroja slimnīcas vadītāja.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns, citiem pacientiem kaitējums nav nodarīts, jo uz ambulatoro pakalpojumu, kurš tika sniegts konkrētajam pacientam, rindu slimnīcā nav.

Līdz ar to dienesta izmeklēšana ir pabeigta.

Jau ziņots, ka Krūmiņš no LOC galvenā ārsta pienākumu veikšanas uz dienesta izmeklēšanas laiku tika atstādināts pēc tam, kad saistībā ar skandālu par ķirurģisku manipulāciju veikšanu LOC, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, 10.jūnijā no amata atkāpās veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Iepriekš "Latvijas Avīze" vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Krūmiņš vēlāk tika atzinis, ka Belēvičam sniedzis ārpuskārtas pakalpojumus, par kuriem nav prasījis samaksu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.