"Latvenergo": FM nodokļu politikas projekta ietvaros maksa par elektroenerģiju palielinātos par 10%

Ja tiktu pieņemts Finanšu ministrijas (FM) nodokļu politikas likumprojekts, kas paredz samazinātā pievienotās vērtības nodokļa likmes atcelšanu, maksa par elektroenerģiju iedzīvotājiem palielinātos par 10%, biznesa portālam "Nozare.lv" stāsta AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Siksnis atzīst, ka pagaidām trūkst analīzes par iespējamo nodokļu celšanas iespaidu uz ekonomiku kopumā, taču tādā gadījumā maksa par elektroenerģiju iedzīvotājiem palielinātos par 10%.

"Patlaban publiski pieejamā informācija, šķiet, domāta, lai rosinātu aktīvu viedokļu apmaiņu un dažādus izteikumus," norāda Siksnis.

Kā ziņots, 1.martā Tautsaimniecības padomes sēdē FM prezentēja nodokļu politikas pamatnostādnes, iedalot to darbību divos posmos, proti, pirms ekonomiskās situācijas uzlabošanās, sasniedzot Māstrihtas kritērijus līdz 2014.gadam, un pēc ekonomiskās situācijas stabilizācijas izaugsmes atjaunošanās no 2014.gada līdz 2016.gadam.

FM projekts par nodokļu politikas pamatnostādnēm paredz atcelt samazinātās PVN likmes, ja fiskālās konsolidācijas ietvaros rodas nepieciešamība, kā arī palielināt neapliekamo minimumu.

Svarīgākais