Divus muitniekus lūdz apsūdzēt par cigarešu kontrabandu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde šonedēļ nodevusi kriminālvajāšanai četras personas, tostarp divus muitniekus, par 32,7 miljonu cigarešu kontrabandu Ludzas pusē, aģentūru LETA informēja VID.

2015.gada jūnijā kriminālprocesā tika aizturēts VID muitas policijas pastāvēšanas laikā lielākais kontrabandas cigarešu daudzums, kas konstatēts vienā reizē, - 32 760 800 kontrabandas cigarešu.

Lieta tagad nosūtīta kriminālvajāšanas sākšanai Ludzas rajona prokuratūrai.

VID jau informēja, ka 2015.gada 2.jūnijā Muitas policijas pārvaldes amatpersonas uz Terehovas-Ludzas ceļa apturēja divus kravas vilcējus. Tajos bez jebkādas piesegkravas tika konstatēti gandrīz 33 miljoni dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes preču markām.

Minētie automobiļi šajā pašā datumā bija iebraukuši no Krievijas Latvijā caur Terehovas muitas kontroles punktu - it kā tukši, bez kravas. Automobiļu vadītāji muitniekiem uzrādīja tranzīta kravas pavaddokumentus, taču, pārbaudot datus, konstatēts, ka deklarācijas ar šādiem numuriem, datumu un kravu nav formētas un pavaddokumenti ir viltoti.

Izņemtās cigaretes tika nodotas iznīcināšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Pēc veiktajiem aprēķiniem, valstij novērstais kaitējums ir 4 108 060 eiro.

Svarīgākais