Ventspilī pirms Lieldienām pabalstos izmaksās 186 860 latus

Ventspils pašvaldība iedalījusi 186 860 latus, ko šomēnes paredzēts izlietot pabalstu izmaksai atsevišķu situāciju risināšanai Ventspils pilsētā deklarētiem bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī pensionāriem un invalīdiem.

2009.gada 1.decembrī stājās spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta trešajā daļā, kas noteic, ka pašvaldības turpmāk sociālos pabalstus var maksāt tikai ģimenes (personas) pamatvajadzību apmierināšanai, turklāt, izvērtējot ģimenes (personas) ienākumus.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs uzsver, ka, neskatoties uz izmaiņām Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredz, ka pašvaldības vairs nedrīkst maksāt iedzīvotājiem svētku pabalstus, Ventspils pilsētas pašvaldība ir radusi iespēju divām iedzīvotāju grupām - pensionāriem un invalīdiem (izvērtējot pensijas apmēru) un bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm - pavasarī izmaksāt pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai.

"Domāju, ka pašreizējā ekonomiskā situācija ir pietiekams iemesls, lai pašvaldība savu iespēju robežās turpinātu sniegt mazāk aizsargātajām ventspilnieku grupām nepieciešamo finansiālo atbalstu," uzskata Lembergs.

Pabalstu 20 latu apmērā varēs saņemt pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs, neskaitot piemaksu pie pensijas, nepārsniedz 191,91 latu pirms nodokļu nomaksas.

Sociālais dienests organizēs un nodrošinās pabalstu piegādi mājās pensionāriem un invalīdiem no 10.marta līdz 21.martam. Tie pensionāri un invalīdi, kuri nebūs saņēmuši pabalstu mājās līdz noteiktajam datumam, to varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs no 25.marta līdz 30.aprīlim.

Bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm Sociālais dienests pabalstu 20 latu apmērā izmaksās no 15.marta līdz 19.aprīlim.

Kopumā pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai varētu saņemt 9305 pensionāri un invalīdi un 38 bērni invalīdi no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Svarīgākais