Vējonis: Drošības situācija Latvijā un reģionā ir stabila

© F64

Neskatoties uz to, ka ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) esot informējusi Poliju par iespējamu teroraktu gatavošanu Varšavā, drošības situācija Latvijā un reģionā ir stabila, tā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) apliecināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš skaidroja, ka jautājumi par CIP sniegto informāciju ir jājautā pašai CIP, tomēr drošības situācija reģionā ir stabila. Prezidents arī skaidroja, ka to apliecina attiecīgie drošības dienesti, kuri strādā, lai nodrošinātu to.

"Taču brīdinājumus personīgi neesmu saņēmis," viņš uzsvēra. Arī Kučinskis apliecināja, ka šāda veida brīdinājumi nav saņemti.

Jau ziņots, ka CIP marta vidū informējusi Polijas iekšējās drošības dienestu ABW, ka vairākām pilsētām Centrāleiropā un Austrumeiropā varētu draudēt teroristu uzbrukumi.

Līdzās Varšavai terorakti draudot arī Berlīnei, Budapeštai, Bukarestei un Sofijai.

Tikmēr Beļģijas drošības dienesti brīdina par teroristu aktivizēšanos un iespējamiem jauniem uzbrukumiem Beļģijā un Francijā.

Beļģijas drošības dienestu informācija liecina, ka džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki jau devušies no Sīrijas uz Eiropu, vēsta laikraksts "DH.de".

Visām Beļģijas tiesībsargājošajām iestādēm tikušas nosūtītas brīdinājuma vēstules.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais