Par mopēda zādzību šorīt Teikā notverti divi jaunieši

© Valsts policija

Valsts policija bija saņēmusi informāciju, ka pagājušajā naktī ap pulksten 3.00 no kādas mājas pagalma netālu no Ropažu ielas nozagts mopēds. Tā īpašnieks policistiem norādīja uz mopēda pazīmēm. Jau no paša rīta, ap pulksten 5.00 Ceļu policijas ekipāža Rīgā, Ropažu ielā pamanīja aprakstam atbilstošu mopēdu.

Likumsargi aizturēja divus 1999. gadā dzimušus puišus un viņus nogādāja Rīgas Brasas iecirknī. Jaunieši atzina savu vainu noziegumā. Likumsargi atguva mopēdu un drīzumā to atdos īpašniekam.

Šobrīd pret aizturētajiem ir uzsākts kriminālprocess par zādzību grupā. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācija.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"