NA aicina nepagarināt termiņuzturēšanās atļaujas Kremļa propagandistiem

© Scanpix

Nacionālās apvienības (NA) frakcija ir vērsusies pie Iekšlietu ministra ar aicinājumu nepagarināt termiņuzturēšanās atļaujas tiem ārvalstu pilsoņiem, kuri izmanto Latvijas valsts viesmīlību, lai publiski nomelnotu Latviju un jauktos tās iekšpolitikā. "Šodienas ģeopolitiskajā situācijā šādas ārvalstu pilsoņu darbības Latvijā ne tikai grauj mūsu valsts starptautisko reputāciju, bet arī mazina tās drošību", uzsver Raivis Dzintars, NA frakcijas vadītājs.

NA vērš Iekšlietu ministra uzmanību uz nesenajiem naidpilnajiem izteikumiem par mūsu valsti, kuru autore ir Jeļena Lukjanova, Krievijas juriste, bijusī Zjuganova vadītās Krievijas komunistiskās partijas aktīviste, CK kandidāte, kura ir saņēmusi termiņuzturēšanās atļauju Latvijā.

Intervijā LR4 J.Lukjanova pauda, ka Latvijā latviešu ārsts atsakās pieņemt krievvalodīgus pacientus un, ka Latvijas valdība sarunājoties tikai ar 60% savu iedzīvotāju. J.Lukjanova arī publiski ir norādījusi, ka Latvija, līdzīgi kā Ungārija un Polija esot sākusi pieņemt likumus, kas esot pretrunā starptautisko tiesību principiem.

Nacionālās apvienības valdes loceklis Edvīns Šnore akcentē: "Šādus apmelojumus par mūsu valsti parasti izplata Kremlis. Šāda retorika ir uzskatāma par hibrīdkara elementu ar mērķi diskreditēt Latviju, kas ir klajā pretrunā ar Latvijas nacionālajām interesēm." J.Lukjanovas gadījums arī uzskatāmi parāda, cik absurdi ir iztēlot termiņuzturēšanās atļauju ieguvējus Latvijā kā Putina režīma bēgļus, kuri mīl un ciena mūsu valsti, norāda Šnore.


NA aicina iekšlietu ministru rīkoties, lai termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas programma tiktu atbilstoši kontrolēta un lai Latvija nekļūtu par drošības caurumu, pa kuru Eiropas Savienībā un NATO iekļūst Kremļa ietekmes aģenti.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais