Vīrietis smagā reibumā izraisa avāriju un mēģina muļķīgi taisnoties

© F64

Kā ziņo Valsts policija, kāds teju trīs promiļu reibumā esošs vīrietis mēģinājis ieskaidrot, ka pirms mirkļa izraisījis negadījumu skaidrā prātā.

11. jūnijā plkst. 20:05 Liepājā, Sakņu ielā 1962. gadā dzimis automašīnas Honda Civic vadītājs sadūrās ar stāvēšanai novietotu citu transportlīdzekli. Cilvēki negadījumā necieta. Pārbaudot Hondas šoferi, tika konstatēts, ka autovadītājs atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Viņa izelpā bija 2,94 promiles alkohola. Šoferis apgalvo, ka alkohols ticis lietots pēc negadījuma izraisīšanas. Vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Policija atgādina, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu lietošanu pēc satiksmes negadījuma līdz pārbaudei, kas nosaka šo vielu klātbūtni cilvēka organismā, autovadītājam draud bargs sods. Šoferim tiek piemērots administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, uzlikts naudas sods no 1200 - 1400 eiro, kā arī tiek atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"