Policija centrāltirgū atsavina milzu daudzumu nelegālo cigarešu un alkohola

© Valsts policija

No 6. līdz 10. jūnijam Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības nodaļas policisti kopā ar praktikantiem no Valsts policijas koledžas un Rīgas Stradiņa Universitātes Centrāltirgū veica profilaktiskos pasākumus. Tika izveidotas darbinieku grupas, kuras veica nepārtrauktu apgaitu, lai nepieļautu nelegālo cigarešu un alkohola tirdzniecību.

Par spīti policistu klātbūtnei, vairākas personas tomēr mēģināja realizēt un uzglabāt nelikumīgās preces.

Kopā reida laikā tika pārbaudītas 74 tirdzniecības vietas un desmit transportlīdzekļi. Par nelikumīgu cigarešu un alkohola tirdzniecību tika aizturētas 23 personas. Visas šīs personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par šādiem pašiem likumpārkāpumiem.


Reida laikā likumsargi atsavināja 30280 nelegālo cigarešu un 26 litrus alkohola.

Kopā sastādīti 18 administratīvo pārkāpumu protokoli par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Tāpat uzsāktas deviņas administratīvās lietvedības - piecas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu un četras par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"