Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Bokta: Mediju apraides uzlabošanai pierobežā nepieciešami 30 000 līdz 1,2 miljoniem eiro

© Jānis Saliņš, F64 Photo Agency

Lai uzlabotu Latvijas sabiedrisko mediju apraidi pierobežā, ir nepieciešami 30 000 līdz 1,2 miljoniem eiro, šorīt intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Viņš atzina, ka minētā naudas summas amplitūda ir ļoti plaša, taču reālais ieguldāmo līdzekļu apjoms būs atkarīgs no tā, cik plašus apraides uzlabošanas pasākumus valsts izvēlēsies veikt.

Bokta norādīja, ka cilvēki pierobežā bieži sūdzas par to, ka neredz Latvijas televīzijas kanālus, taču, aizbraucot pie viņiem klātienē, nākas konstatēt, ka antena ir pagriezta uz kaimiņvalsts pusi, jo tur ir vairāk citu kanālu, ko skatīties. Turpretim, lai redzētu Latvijas kanālus, antena jāpagriež atpakaļ uz iekšzemes pusi, taču cilvēki to nedara un sūdzas, norādīja LVRTC vadītājs.

Viņš apgalvoja, ka jebkurā gadījumā LVRTC būtu gatavs uzstādīt papildu raidītājus pierobežā, ja vien valsts tam šādu uzdevumu dotu. Tomēr esot jāņem vērā arī tas, ka šādam pasākumam ieguldījumi nebūs vienreizēji, jo vēlāk visu uzstādīto aparatūru būs nepieciešams arī uzturēt.