Šodien Rīgā iebrauks NATO sabiedroto tanki

© Valda Kalniņa, F64 Photo Agency

Šodien un rīt Zemgali un Vidzemi šķērsos ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša "Dragoon Ride II" 200 tehnikas vienības, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnas "Stryker", militārās apvidus automašīnas un smagās automašīnas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Saistībā ar Rīgā notiekošo ASV 2.kavalērijas pulka mācību maršu "Dragoon Ride" šodien no plkst.7 līdz 20 transportlīdzekļiem aizliegts apstāties un stāvēt Vecrīgā Kaļķu ielas abās brauktuves pusēs, posmā no Strēlnieku laukuma līdz 11.novembra krastmalai.

Nepieciešamības gadījumā atstātie transportlīdzekļi tiks piespiedu kārtā pārvietoti uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Agnese Siliņa.

Savukārt no plkst.13 līdz 20 satiksme šajā ielas posmā tiks slēgta.

Mācību marša laikā iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt ASV, Vācijas un Latvijas militāro tehniku - šodien no plkst.13 līdz 15 Bauskā pie novada domes un no plkst.16 līdz 19 Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā.

Savukārt 14.jūnijā no plkst.12 līdz 14 ASV kāpurķēžu kaujas mašīnas "Stryker" un Latvijas militārā tehnika "Dragoon Ride II" noslēgumā apstāsies Salacgrīvā pie veikala "Tops".

Rekrutēšanas un atlases centra pārstāvji Bauskā, Rīgā un Salacgrīvā iepazīstinās klātesošos ar studiju iespējām Nacionālās aizsardzības akadēmijā un dienesta iespējām bruņotajos spēkos.

Mācību maršs dodas uz Igauniju, uz mācībām "Saber Strike", divos dažādos maršrutos, katrā pārvietojoties 200 tehnikas vienībām, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnām "Stryker", veicot vairāk nekā 2400 kilometru, šķērsojot sešas valstis - Vāciju, Čehiju, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. "Dragoon Ride II" mērķis ir pārbaudīt sabiedroto spējas ātri pārvietoties alianses teritorijā un uzlabot starptautisko sadarbību.

Pirmās 200 "Dragoon Ride II" tehnikas vienības šķērsoja Latviju laikā no 6. līdz 9. jūnijam, braucot cauri Latgalei un Vidzemei.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais