LĀB paudīs savu nostāju par Austrumu slimnīcas vadību

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) šodien preses konferencē informēs par savu nostāju saistībā ar notikumiem ap Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) vadību.

LĀB mediju projektu vadītāja Sendija Burka-Šaicanova aģentūru LETA iepriekš informēja, ka LĀB aizstāv un aizstāvēs kolēģus, kas savu darbu veic profesionāli un ar lielu atbildības sajūtu.

Preses konference notiks plkst.13 Skolas ielā 3.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa piektdien bija sagatavojusi rīkojumu par RAKUS vadītājas Anitas Slokenbergas un valdes locekļa Viestura Bokas atlaišanu, taču pagaidām viņi amatu saglabās.

Slimnīcas valdes locekļiem būs jāiesniedz ministrijai informācija par situāciju slimnīcā, vai tik tiešām veidojas vairākas rindas uz pakalpojumiem. Tāpat valdes locekļiem būs jāiesniedz informācija par veicamajiem darbiem, lai varētu tālāk izvērtēt, cik attiecīgais valdes loceklis ir darījis, lai izpildītu likumā noteiktās prasības.

Pēc tam attiecīgi katra valdes locekļa darbs un atbilstība amatam tiks izvērtēta.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš brīdināja, ka dienā, kad atkāpjas veselības ministrs, VM nebūtu jāpieņem nekādi strauji lēmumi par RAKUS vadību, tāpēc tie tiks nobremzēti. "Dienā, kad ministrs demisionē, ir nepieļaujami veikt šādas darbības. Viss ir jāizvērtē," sacīja Kučinskis.

Līdzīgu nostāju aģentūrai LETA pauda arī veselības ministra aizvietotājs, satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Viņš norādīja, ka nepiekrīt jebkādai sasteigtai un emocionāli vadītai lēmumu pieņemšanai par RAKUS amatpersonu un ārstu atstādināšanu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais