Nerezidentiem domātajā Rīgas centra dzīvokļu segmentā turpinās stagnācija

© F64

Līdzīgi kā 2015.gadā, arī šā gada sākumā tendences dažādos Rīgas centra dzīvokļu segmentos atšķiras - ja uz vietējo tirgu vērstā segmenta aktivitāte pieaug, tad uz nerezidentu tirgu orientētā turpina stagnēt, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Jāņem vērā fakts, ka centra dzīvokļu tirgus ietver plašu mājokļu tipu spektru, sākot no ekskluzīviem dzīvokļiem Vecrīgā un klusajā centrā līdz pirmskara būvētām neremontētām ēkām centra perifērijā, atgādina "Latio".

Pārskatā teikts, ka uz rezidentiem orientētais centra dzīvokļu tirgus šī gada pirmajā ceturksnī ir piedzīvojis vērā ņemamu kāpumu - par 23% tuvajā centrā un par 45% tālajā centrā. Tikmēr ekskluzīvais un uz nerezidentu tirgu vērstais dzīvokļu tirgus Vecrīgā un klusajā centrā turpina stagnēt jau pusotru gadu ar caurmērā četriem līdz sešiem darījumiem mēnesī.

Tirgus izaugsmes galvenais vilcējspēks ir vietējā pieprasījuma pieaugums, norāda "Latio". Gada pirmajā ceturksnī reģistrēti 228 rezidentu dzīvokļu darījumi Rīgas centrā, kas ir lielākā vietējā tirgus aktivitāte segmentā kopš 2008.gada. Ienākumi lēnām, bet pārliecinoši aug, bankas arvien aktīvāk kreditē mājokļu iegādi, un tirgus uz to pārliecinoši norāda.

Kopumā 2016.gada pirmajā ceturksnī attiecībā pret 2015.gada nogali veikto darījumu skaits ar centra dzīvokļiem pieauga par 37%, bet Zemesgrāmatā uzrādītā kopējā darījumu summa - par 20%. Salīdzinot ar 2015.gada pirmajiem mēnešiem, aktivitāte ir gandrīz divkāršojusies.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais