Militārajās mācībās Latvijā piedalīsies 1700 karavīru

© F64

No sestdienas, 11.jūnija, līdz 21.jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajās teritorijās norisināsies starptautisko militāro mācību "Saber Strike" lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1700 karavīru no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību laikā karavīri trenēsies veikt uzbrukuma un aizsardzības uzdevumus bataljona līmenī, integrējot tuvā gaisa atbalstu uzdevumu veikšanā.

Mācībās "Saber Strike" kopumā piedalās vairāk nekā 10 000 karavīru no ASV, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Slovēnijas, Somijas un Vācijas.

Mācības sākās 30.maijā ar Dānijas divīzijas organizētajām brigādes līmeņa komandvadības mācībām "Saber Knight", un no piektdienas turpinās ar lauka taktisko vingrinājumu visās trijās Baltijas valstīs. Mācību uzņemošā valsts šogad ir Igaunija.

ASV 2.kavalērijas pulka karavīri dodas uz mācībām "Saber Strike" Igaunijā ar mācību maršu "Dragoon Ride II", kura laikā no 6. līdz 9.jūnijam un no 13. līdz 14.jūnijam Latviju šķērso 400 tehnikas vienību, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnas "Stryker".

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā "Allied Shield".

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.