Finanšu ministrija: Nākamgad cenu līmenis augs par 1,6%

© F64

Pateicoties naftas un citu izejvielu preču cenu kritumam pasaules tirgū, kas noteicis arī citu energoresursu un pārtikas cenu samazināšanos Latvijā, inflācija šogad saglabāsies zema - 0,0% līmenī, liecina jaunākās Finanšu ministrijas (FM) prognozes.

Savukārt 2017.gadā cenu pieaugums kļūs straujāks, sasniedzot 1,6%. To noteiks izejvielu cenu stabilizēšanās pasaulē, kā arī augošais pieprasījums iekšējā tirgū, palielinoties iedzīvotāju ieņēmumiem, skaidro FM.

Līdz ar zemo inflāciju šogad turpināsies spēcīgs iedzīvotāju reālās darba samaksas pieaugums, kas veidos 5,5%. Tomēr tas būs nedaudz zemāks kā iepriekšējos gados, kad reālās algas pieaugums pārsniedza 6%.

Vidējā bruto darba samaksa pēc FM prognozēm 2016.gadā sasniegs 863 eiro, bet 2017.gadā palielināsies līdz 910 eiro.

FM aktualizējusi makroekonomisko rādītāju prognozes 2016.-2019.gadam, sākot 2017.gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara sagatavošanu.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais