Robežsargi aiztur divus kontrabandistus

© F64

Šā gada 8.jūnijā robežsargi Daugavpils novadā aizturēja 1 Lietuvas un 1 Baltkrievijas pilsoni, kuri personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās nodarbojās ar cigarešu kontrabandu pāri Latvijas - Baltkrievijas valsts robežai.

Trešdien, veicot dienesta pienākumus, robežsargi konstatēja pēdas, kas liecināja par preču nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai. Iespējamo likumpārkāpēju meklēšanas pasākumos tika iesaistīts kinologs ar dienesta suni, kā rezultātā netālu no notikuma vietas tika konstatēti 4 saiņi, kuros atradās 4000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām, un aizturēti 2 vīrieši, 1 Lietuvas un 1 Baltkrievijas pilsonis.

Pret likumpārkāpējiem uzsākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču ievešanu muitas teritorijā, apejot muitas kontroli, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Krimināllietas materiāli, aizturētās personas ar lietiskajiem pierādījumiem nodoti VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais